Dec 23, 2020

Шүүдэр


Бараг л 2 жил боллоо доо уржнангын цагаан сараар 2 дохь эгчээсээ бэлгэнд аваад ямар гоё юм гэж сав баглаа боодолыг нь бишрээд л манайхан юмыг гоё хийдэг болж ээ гээд л сүрхий байсан  юм.  Найз хүүхнийг ирэхээр нь нутгийн архи гээд онгойлгосон амт бол сувс л юм. Гэхдээ найз ямар жинхэнэ шимийн архи нэрээд гаргаад ирэхээр ямар амттайг нь мэдэхгүй тул ямар хамаа байхав. Миний хувьд би тогоо нэрэхдээ мэргэжилтэн байлаа одоо ч гэсэн зун аав өглөө болгон нэрдэг амт чанарыг нь сайн мэдэх тул үнэн хангалтгүй байлаа. Удаан хадгалаад амт алдагдав уу гэж бас бодлоо. Исгэлэн тарагны архи гэхээр энд хүмүүс их гайхдаг юм өгөөд дуусгана даа.

2 comments:

  1. Шимийн архийг дор нь л "хусах" хэрэгтэй юм биш үү хэхэ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чухамаа чухам. Шууд хуссан эь дээр юм. :-)

      Delete

Киви

За би тариачин хүн болсон шүү дээ, энэ жилийн кивиний ургац ойролцоогоор 50 кг боллоо. Нодлин кивинүүд угаасаа зөөлөрөөгүй муу ургацтай жил ...